Onze Workshops & Sprints

voor iedereen die sneller impact wil creëren

Workshops & Sprints


Wil je innovatieve & wendbare teams bouwen? Wil je nieuwe, innovatieve oplossingen creëren? Wil je producten of diensten ontwikkelen die klanten echt willen?

Hier bij Vamecon geloven we dat iedereen innovatief kan zijn en dat je leert innoveren door te doen! We organiseren creatieve en inspirerende workshops en sprints met je team, waarin we aan de slag gaan met je eigen business ideeën of uitdagingen.

We organiseren creatieve en inspirerende workshops en sprints waarin we met jou en je team aan de slag gaan met je business ideeën of uitdagingen.

We maken gebruik van visuele & design tools, die je helpen om snel inzicht en overzicht te creëren en te focussen op het ‘doen van de juiste dingen op het juiste moment’. We brengen je mensen op 1 lijn en helpen je on in actie te komen.

Leer praktische vaardigheden die je direct kan toepassen om de manier van werken op team, project of programma niveau te verbeteren.

We gaan met jou en je team aan de slag met de agile en lean tools en nog belangrijker… de “Mindset” die je nodig hebt om succesvol te zijn.

Bekijk hieronder onze meest populaire workshops & sprints, die we op locatie kunnen leveren voor teams / groepen. Als je een of meer van deze workshops naar jouw organisatie wil brengen, dan sturen we je graag meer informatie.

Lean Startup Workshop


Deze workshop helpt jou en je team om je (business) ideeën snel en systematisch te testen en zo de kans op succes te vergroten. Dit doen we aan de hand van de Lean Startup filosofie. Je leert hoe je idee(en) snel tastbaar maakt, risico’s identificeert en slimme en goedkope experimenten ontwerpt om te leren wat werkt – en wat niet. Je leert hoe je stap voor stap ideeën verbetert, de beste ideeën selecteert en “Een Plan Dat Werkt” ontwikkelt.


Voor wie?
Product Teams, Innovatie Teams, Product Owners, Product Managers, Product Designers, Startups.

Strategiesessie


Deze workshop helpt jou en je team om een boost te geven aan je digitale innovatie of transformatie initiatief. Ongeacht of je nog moet starten of al bezig bent – we helpen je om je project op scherp te zetten en te focussen op het doen van de juiste dingen. Je leert hoe je je plannen op een slimme ‘lean’ manier aanpakt en snel in de ‘doen’ modus komt met je team. Je maakt kennis met de agile mindset en tools die je nodig hebt om succesvol te zijn in de snel veranderende digitale wereld.


Voor wie?
Leiders, managers, teams, product owners.

Design Thinking Workshop


In deze workshop bieden we een hands-on product “design thinking” ervaring. We gaan met jou en je team aan de slag om nieuwe oplossingen te bedenken en nieuwe producten, diensten of business modellen te ontwikkelen. In de workshop vorm je een product team en selecteer je een potentieel idee om verder te ontwikkelen, vanuit de echte behoeften van je gebruikers. Je leert ook hoe je Design Thinking en Agile / Scrum kan combineren.


Voor wie?
Product Teams, Innovatie Teams, Product Owners, Product Managers, Product Designers, Startups.

Value Proposition Design Workshop


Deze workshop helpt jou en je team om de producten en diensten te creëren die je klanten willen. Dit doen we aan de hand van de Value Proposition Design methode en de Value Proposition Canvas. Je leert hoe je in de schoenen van de klant stapt en de jobs-to-be-done, pains en gains identificeert en een waarde propositie creëert die perfect hierop inspeelt.


Voor wie?
Business Teams, Business Owners, Product Teams, Innovatie Teams, Product Owners, Product Managers, Product Designers, Startups.

Agile / Scrum Workshop


Deze workshop helpt jou en je team om beter in te spelen op (veranderende) klantbehoeften en sneller echte waarde te leveren. We gaan aan de slag met bewezen methoden en strategieën voor het maken van een product visie en backlog, user story mapping, betrekken van klanten, meten van waarde etc. Je leert om in alles te focussen op “de dingen die de meeste waarde opleveren”.


Voor wie?
Project Teams, Product Owners, Scrum Masters, Project Managers, Product Managers, Product Designers.

Agile Team Jump Start Workshop


In de workshop helpen we jou en je team om de effectiviteit en efficiency een boost te geven. We onderzoeken de obstakels en pijnpunten die je weerhouden om doelen te bereiken. De workshop helpt je om vanuit een ander perspectief te kijken naar je manier van werken en reikt concrete tools en hulpmiddelen voor verbetering aan.


Voor wie?
Agile Teamleden, Scrum Masters, Product Owners.

Agile Project Start-up Workshop


Deze workshop helpt jou en je team om je project op een Agile manier op te starten of te herstarten. In beide gevallen is het essentieel dat je een gedegen basis voor succes legt. In de workshop leer je hoe je de juiste dingen doet op het juiste moment. Wat doe je in de voorbereiding (sprint 0) en wat stel je nog even uit tot latere sprints?


Voor wie?
Project Teams, Product Owners, Scrum Masters, Project Managers, Product Managers, Product Designers.

Lean Sprint


In de Lean Sprint werken we aan het testen en verder ontwikkelen van je Idee of Plan – aan de hand van de Lean Startup methode. In een sprint van 14 of 30 dagen brengen we je Plan A in kaart, identificeren kritische aannames en voeren we experimenten uit om te leren wat werkt – en wat niet. Stap voor stap werken we aan ‘een plan dat Werkt’.


Voor wie?
Product Teams, Innovatie Teams, Product Owners, Product Managers, Startups.

Design Sprint


Deze “hands-on” Design Sprint neemt je mee op een intensieve 5 daagse reis om praktische oplossingen te vinden voor je kritische business uitdagingen. De Design Sprint helpt je om in record tijd te leren van klanten en feedback te krijgen en om het kostbare bouwen en lanceren van producten te voorkomen.


Voor wie?
Product Teams, Innovatie Teams, Product Owners, Product Managers, Product Designers, Startups.

Strategie Sprint


In deze sprint gaan we met jou en je team op een agile manier werken aan je digitale- of business transformatie visie & strategie. Dus geen dikke plannen maken maar aan de slag! We onderzoeken welke business resultaten & doelstellingen je wil bereiken en welke strategische business problemen je wil oplossen. We ontwikkelen stap voor stap een visual roadmap & stappenplan en we helpen je om veel voorkomende valkuilen onderweg te vermijden.


Voor wie?
Executives, Leiders, Managers.

Hoe werkt het?


  • Via onderstaand formulier kun je aangeven dat je geïnteresseerd bent in een workshop.
  • Geef op het formulier svp ook een korte omschrijving van je uitdaging en project.
  • In een intake gesprek (telefonisch) bespreken we je doelen, project en aanpak van workshop.
  • We sturen je een beknopt voorstel voor de workshop, op basis van fixed price.
  • Op basis van het intake gesprek bepalen we welke tools en methoden we het beste kunnen gebruiken in de workshop.
  • De workshop wordt uitgevoerd samen met je team en / of stakeholders – dit zorgt voor betrokkenheid en acceptatie.

Meer informatie of offerte ontvangen?


Wil je meer informatie of een offerte? Neem dan nu contact op, via onderstaand formulier of telefonisch met Edwin van Meggelen op nummer 06-54958711.

Voornaam

Achternaam

E-mail adres

Telefoonnummer

Korte omschrijving uitdaging of project


Deel deze pagina!