Design sprint


In sprints van 1 tot 5 dagen jouw business uitdaging oplossen.


Wat is een Design Sprint?


Een Design Sprint is een proces voor het snel oplossen van grote uitdagingen. Teams pakken een uitdaging aan door prototyping, testen en validatie met klanten of stakeholders. Met de design sprint kan potentieel maanden werk in dagen worden gedaan.

We doen design sprints voor strategie, waarde propositie ontwerp, product- en service innovatie en gerelateerde business uitdagingen.

Waarom een Design Sprint?


Stap in de schoenen van de klant

De design sprint helpt je om naar uitdagingen te kijken vanuit klant perspectief. Je begint met het bepalen van het juiste problemen, bedenkt mogelijke oplossingen en creëert een prototype voor validatie bij de klant.

Snel en goedkoop bewijs dat het werkt (of niet)

De design sprint is de snelste en goedkoopste manier om uit te vinden of je op het juiste pad bent. Dit doe je door snelle prototypes en interviews met een klein aantal klanten.

Tastbaar resultaat

Uitkomst van de design sprint is een high-level prototype, getest bij echte klanten, met heldere inzichten over welke volgende stappen te zetten. Dit maakt het makkelijker om je team op 1 lijn te krijgen.

Hoe verder na de design sprint?


Zodra je een tastbare oplossing in handen hebt, die getoetst is met echte gebruikers, wordt het nemen van beslissingen een stuk makkelijker. Je kan eventueel een tweede design sprint doen om het idee nog verder uit te werken, of je kan de resultaten van de design sprint gebruiken om het idee verder te verkopen of verder gaan met validatie van het concept. Uiteraard kunnen we helpen bij het bepalen van de beste volgende stap.

Online of fysiek?


De Design Sprint kan zowel online als fysiek (of in combinatie) uitgevoerd worden. We overleggen graag wat het beste werkt voor jouw team.

Wil je meer weten? Neem contact op!


Bel ons op +31 (6) 54958711 of laat een bericht achter.